Tjønnbakkvegen

Snart kommer våren

210320 04

Vegstyret tar ikke pause, selv om veien er nedsnødd og brukes til skiløype, og Koronavirusen truer med å legge alle syke.  
Vi har planene klare for hva som skal gjøres når veien engang igjen åpnes for biltrafikk.

Først så kan vi opplyse om vi nå øker taksten til 30 kroner for hver gjennomkjøring. Dette gjelder da de som ikke har bomkort.
Vi har også arbeid på gang med selve bommen. Vi skal installere NFC-leser, dvs. trådløs avlesning av betalingskort.
Det har vært litt problemer med den kortleseren vi har, så forhåpentlig vil det nye systemet både forenkle og øke hastigheten på betalingstransaksjonen, men også minske slitasjen på den ordinære leseren. Det er NorTronic fra Stavanger som er leverandør av selve betalingsystemet.
Selve bomsystemet skal også få en tiltrengt service.  Det er særlig problemer med utbommen, som har problemer med sensor for åpning. Hele systemet blir nå gjennomgått av Swarco, som er leverandøren av den type «hardware». Bommen er fra 2007, så den begynner å trekke på åra, og det kan derfor komme utgifter vi ikke helt har styring med. 

Det er Swarco som også har levert bomkortleseren som flesteparten av hyttefolkene i Tjønnbakken benytter. Det ble gitt beskjed på årsmøtet i august om at vi ville kreve sesongavgift for bomkortet, dvs. 100 kr. pr. kort, tidlig på året.
Vi har bestemt at dette utsettes til korona-influensaen har sluppet taket. Vi ønsker alle det beste, og håper på en fin påske, – på fjellet eller hjemme.

Bilde tatt 21. mars 2020